divendres, 11 de setembre del 2009

11 setembre 2009

Sembla que els catalans ens anem adonant del mal tracte que tenim dintre l'estat espanyol i que anem pensant si ens hem de plantejar la independència.

Mentre nosaltres pensem, els espanyols actuen amb una idea molt clara. Creuen ells que el territori dels Països Catalans és seu (per dret de conquesta) i que els catalans hi sobrem. Actuen enganyant-nos, incomplint les lleis, però sobretot apoderant-se de la nostra economia. El dèficit fiscal que patim és equivalent a un tràiler de 40 tones que marxa cada any de Barcelona cap a Madrid carregat amb bitllets de 500 €, al qual aporta cada català de totes les edats i condicions un promig de 7,8 € diaris. Això minva la nostra llibertat reduint la nostra capacitat de mantenir la família, de fer funcionar les nostres empreses, d'informar-nos i formar-nos culturalment, o de cuidar la nostra salut.

Cada un de nosaltres ha de veure què està pagant a Espanya. Qui viu amb un sou de 1000 € al mes en paga més de 100 d'IVA, i uns altres més de 100 d'IRPF que ja els hi rebaixen abans de cobrar-los.

La nostra reacció és urgent, perquè cada dia que passa és més difícil reaccionar. Hem d'utilitzar la llibertat que encara tenim per a organitzar-nos i posar fi a l'espoli que estem patint.

No cal parlar de qui té mes part de culpa ni de qui ens decep més. La situació asfixiant la patim tots i és necessari l'esforç de tots per sortir-ne, actuant políticament a través d'organitzacions socials, culturals i econòmiques la gent normal i a través dels partits els que vulguin exercir professionalment l'acció de govern.

Entre tots, ho aconseguirem

Visca Catalunya independent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu comentari: